HTML

esélyek háza

Szijasztok! A blogomnak az "Esélyek Háza" nevet adtam, mert egy jó lehetőségnek, esélynek tartom, hogy kipróbáljam magam abban, amire már régóta vágyom: írhatok! :) Fogadjátok őszintén és nyíltan, és majd meglátjuk, mi lesz belőle! :) Ja és lehet ám reagálni rá (nem csak szóban) !!! :D

Friss topikok

  • Miki egér: Biztos vagyok benne, hogy tudod, pirinyó. Megirhatnád, mi újság veled, kíváncsi vagyok. Szívesen a... (2009.05.12. 15:00) Érzések (2009. március)
  • gendalor: jajjj, de jóóóóóóó! Végre írt valaki! Eszterem, nekem most te adtad meg a reményt! :P Igen, van be... (2008.07.14. 17:23) Munka: pénz - öröm?
  • Krisztinka: It's time to say goodbye... (2008.05.01. 20:33) Búcsú
  • Krisztinka: Rendet csak úgy lehet csinálni, ha előbb feltúrunk mindent... Nos, azt hiszem a feltúrás profi mód... (2008.02.11. 23:26) Lángolás
  • eszter: Csodálatosan szép! :) és őszínte és bátor és világos. Nem kell félned, Ő mindig ott van, akkor is ... (2008.01.24. 10:05) A ködön túl...

Linkblog

Búcsú

2008.04.24. 16:49 :: gendalor

Pályaudvaron ölelkező szerelmesek, az ablakból könnyes szemmel integető rokonok, koporsó felett álló, gyászoló gyermekek, zokogó anya, aki fiát épp háborúba engedi… a búcsú mindannyiunk életének a része. Aki úton jár, búcsúzik. Ez szükségszerű. Egyes búcsúk véglegesek, mások csak rövid időre szólnak. Még olyan is van, amit várunk és örömmel tölt el, de még ilyenkor is marad valami űr utána. És az fáj. A búcsú fáj.

Mert valami, ami az életünk része volt, megszűnik. Az olyan elmúlásokon, ami örömet, megkönnyebbülést okoz, könnyen túlteszzük magunkat, míg egy szakítás vagy egy szerettünk halála után mély, talán sosem begyógyuló seb marad hátra. Ilyenkor nehéz elképzelni, hogy a búcsú jó is lehet.

Pedig az. Mert a búcsú, az elmúlás mindig valami újnak a kezdetét is jelenti. Lehetőséget, hogy az életünket egy új irányba tereljük. És a búcsú felszabadulás is, mert valahányszor elengedünk valakit vagy valamit, elvágunk egy köteléket, ami e földi élethez láncol, és a lelkünk egy kicsivel közelebb kerül a végső szárnyaláshoz.

Épp ezért szeretem a búcsút. Fura ezt kimondani, de így van. Korábban rettegtem elengedni még a legapróbb, buta kis szokásomat is, sőt még a fájdalmaimhoz is ragaszkodtam, de az évek megtanítottak búcsút mondani azoknak. Hiszen igazán csak az a miénk, ami a szívünkben van, maga a szeretet, és azt nem veszíthetjük el soha. A többi puszta önzés, nem más. Persze a mai pillanatig fáj megválni a legjelentéktelenebb dolgoktól is, de már tudom, hogy az életben minden egyes búcsú egy új tapasztalatot jelent, amivel idővel többé válunk.

Különben is, az emberi lét sajátossága a múlandóság, a birtoklás és elvesztés örök körforgása. Senki nem szeret belegondolni, hogy elveszítheti, akit vagy amit szeret, épp ezért kell kiélveznünk minden egyes percet, amíg a miénk, és ha már nem, boldogan emlékezni, hogy a miénk lehetett.

Maga az élet is ilyen: megszületünk, élünk, meghalunk. Szeretünk és elvesztünk, boldogok vagyunk és szenvedünk, nevetünk és sírunk… Látszólag egy helyben járunk, mert sosincs egy tökéletesen boldog vagy egy egészen szomorú pillanat. De tudod mit? Én épp ezért szeretem. Mert a fájdalom értékesebbé teszi a boldog perceket, és a boldogság reménye éltet, ha valami fáj. És ez az egység segít abban, hogy megértsük, az élet is elmúlik egyszer, de a kezünkben a lehetőség, hogy értékesebbé tegyük, amíg tart!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gendalor.blog.hu/api/trackback/id/tr92440545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisztinka 2008.05.01. 20:33:07

It's time to say goodbye...
süti beállítások módosítása